BfR Jahresbericht 2012 - page 75

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Anhang |
| Annexes
Regulation
Legal task of BfR
§ 35 para 4 Wine Monitoring Ordinance
Duties of a Senior Expert Office
§ 1 Ordinance on the appointment of
a National Reference Laboratory
Duties of 17 National Reference Laboratories
§ 4 para 1 Protection against Infection Act
Participation in the development of conception for protection against infection in the field of zoonoses and microbial food
intoxications
§ 18 para 2 Protection against
Infection Act
Issuing of consent to the BVL concerning the official listing of disinfestants and other insecticides
§ 4 para 1 Chemicals Act
Implementation of the REACH Regulation, Directive (EC) No. 1907/2006, as the assessment body for health and consumer
protection
§ 12 j para 2 Chemicals Act
Issuing of consent to the Federal Institute for Occupational Safety and Health concerning the approval of biocide products
§ 16 e para 1–3 Chemicals Act
Transmission of the compositions of hazardous mixtures and the poisoning reports from physicians to the medical institutions
of the federal states
§ 10 Detergents and Cleaning Agents Act
Receipt of data sheets from the manufacturers of washing and cleaning agents as well as passing on of this information
§ 19 b para 2, § 19 d Chemicals Act
Duties of the Federal Bureau for Good Laboratory Practice
§ 2 para 10 BVL Act
Involvement of BfR by the BVL in all its scientific issues
§ 10 para 3, § 11 a General Administration
Regulation Framework Monitoring
Participation in the preparation of the annual control plans by the BVL
§ 6 para 1, § 10–12 General Administration
Regulation Zoonoses Food Chain
Draft of the annual zoonoses sample scheme, assessment of the results of the zoonoses monitoring as well as nationwide
collection of food-borne disease outbreaks and advice to the federal state authorities
Rechtsvorschrift
Aufgabe des BfR im Rahmen der Rechtsvorschrift
§ 1 Abs. 2
Neuartige Lebensmittel- und
Lebensmittelzutatenverordnung
Erteilung des Benehmens gegenüber dem BVL hinsichtlich der wesentlichen
Gleichwertigkeit neuartiger Lebensmittel
§ 35 Abs. 4
Weinüberwachungsverordnung
Funktionen einer Obergutachterstelle
§ 1
Verordnung zur Zuweisung
der Funktion eines
nationalen Referenzlabors
Funktionen von 17 nationalen Referenzlaboratorien
§ 4 Abs. 1
Infektionsschutzgesetz
Beteiligung an Konzeptionen im Infektionsschutz auf dem Gebiet der Bekämpfung
von Zoonosen und mikrobiell bedingten Lebensmittelvergiftungen
§ 18 Abs. 2
Infektionsschutzgesetz
Erteilung des Einvernehmens gegenüber dem BVL hinsichtlich der amtlichen Listung
von Entwesungsmitteln und anderen Schädlingsbekämpfungsmitteln
§ 4 Abs. 1
Chemikaliengesetz
Durchführung der REACH-Verordnung, VO (EG) Nr. 1907/2006, als Bewertungsstelle
Gesundheit und Verbraucherschutz
§ 12 j Abs. 2
Chemikaliengesetz
Erteilung des Einvernehmens gegenüber der Bundesanstalt für Arbeitsschutz
und Arbeitsmedizin hinsichtlich der Zulassung von Biozid-Produkten
§ 16 e Abs. 1–3
Chemikaliengesetz
Übermittlung von Zusammensetzungen gefährlicher Gemische sowie der von Ärzten
gemeldeten Vergiftungsfälle an medizinische Einrichtungen der Bundesländer
§ 10
Wasch- und
Reinigungsmittelgesetz
Entgegennahme von Datenblättern der Hersteller von Wasch- und Reinigungsmitteln
sowie Weitergabe der Informationen
§ 19 b Abs. 2, § 19 d
Chemikaliengesetz
Funktionen der Bundesstelle für Gute Laborpraxis
§ 2 Abs. 10
BVL Gesetz
Beteiligung des BfR durch das BVL an allen seinen wissenschaftlichen Fragen
§ 10 Abs. 3, § 11 a
AVV Rahmenüberwachung
Mitwirkung bei der Erstellung der jährlichen Kontrollpläne durch das BVL
§ 6 Abs. 1, § 10–12
AVV Zoonosen
Lebensmittelkette
Entwurf des jährlichen Zoonosen-Stichprobenplans, Bewertung der Ergebnisse
des Zoonosen-Monitorings sowie bundesweite Erfassung von lebensmittelbedingten
Krankheitsausbrüchen und Beratung der Landesbehörden
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