Sie befinden sich hier:

Ausgewählte wissenschaftliche Veröffentlichungen

Ausgewählte Veröffentlichungen

 (47)
Datum Titel Fachzeitschrift
16.06.2016 Tierversuche: Durch die Auswahl des optimalen Tiermodells können diese reduziert werden EMBO Molecular Medicine
14.06.2018 Harmonized terms, concepts and metadata for microbiological risk assessment models: the basis for knowledge integration and exchange Microbial Risk Analysis
01.04.2018 Regulation of Drug Metabolism by the Interplay of Inflammatory Signaling, Steatosis, and Xeno-Sensing Receptors in HepaRG Cells Drug Metabolism and Disposition
22.09.2019 Vergleich von drei Emissionsprüfkammern für die Untersuchung von Verbraucherprodukten Indoor Air - International Journal of Indoor Environment and Health
23.01.2016 Tattoos: What do we know about potential health risks? The Lancet
01.05.2018 Antimicrobial susceptibility in faecal Escherichia coli from pigs after enrofloxacin administration in an experimental environment Berliner und Münchener Tierärztliche Wochenschrift
22.06.2018 Fremdstoffe und Krankheitserreger in der Muttermilch - ein Risiko für das Kind? Bundesgesundheitsblatt
25.01.2016 Bestimmung von Glyphosatgehalten in Muttermilch Journal of Agricultural and Food Chemistry
18.03.2015 Regulatorische Toxikologie im 21. Jahrhundert - Herausforderungen, Perspektiven und Lösungsansätze Archives of Toxicology
15.10.2015 Freisetzung von Metallen aus Kaffeemaschinen und elektrischen Wasserkochern Food Additives & Contaminants
05.08.2015 BfR weist erstmals Blausäure nach Laserbestrahlung eines Tätowierungspigments nach Scientific Reports
15.01.2016 Östrogene Aktivitäten von aromatischen Kohlenwasserstoffen in Mineralöl (MOAH) PLOS One
09.12.2015 Risk communication in times of crisis- Pitfalls and challenges in ensuring preparedness instead of hysterics EMBO reports
01.09.2016 Erstmaliger Nachweis der Entstehung von Polyethylen-Mikroplastik durch Flugzeit-Sekundärionenmassenspektrometrie (ToF-SIMS) Science of the Total Environment
25.07.2016 Nachweis des Colistin-Resistenzgens mcr-1 in E. coli aus Lebensmittelproben in Deutschland, 2010-2015 PLOS ONE
11.05.2016 Risiken von Tätowiermitteln: Identifikation und Gefahrenabschätzung von Pigmenten durch Pyrolyse-Gaschromatographie/ Massenspektrometrie Archives of Toxicology
09.12.2015 Risikokommunikation in Krisenzeiten - Fallstricke und Herausforderungen zur Gewährleistung von Notfallvorsorge statt Hysterie EMBO reports
23.01.2016 Tattoos: Was ist derzeit bekannt zu möglichen Gesundheitsrisiken? The Lancet
17.08.2016 Zwischen Wissen und Metaphysik - wo steht das Vorsorgeprinzip im Streit um die Risikobewertung von Glyphosat? ZLR - Zeitschrift für das gesamte Lebensmittelrecht
18.09.2016 Am richtigen Platz zur passenden Zeit: Die Aktivierung des Arylhydrocarbon-Rezeptors in menschlichen Zellen Scientific Reports
01.07.2018 Liver lobe and strain differences in the activity of murine cytochrome P450 enzymes Toxicology
01.04.2018 CMR substances in consumer products: from food contact materials to toys Archives of Toxicology
01.04.2018 Short communication: Methicillin-resistant Staphylococcus aureus in conventional and organic dairy herds in Germany Journal of Dairy Science
20.06.2018 Laser Irradiation of Organic Tattoo Pigments Releases Carcinogens with 3,30-Dichlorobenzidine Inducing DNA Strand Breaks in Human Skin Cells Journal of Investigative Dermatology
01.07.2018 Diversity of CTX-M-1-producing E. coli from German food samples and genetic diversity of the blaCTX-M-1 region on IncI1 ST3 plasmids Veterinary Microbiology
23.07.2018 Release of aluminium and thallium ions from uncoated food contact materials made of aluminium alloys into food and food simulant PLOS one
06.06.2018 Severity Assessment from animal´s point of view Berliner und Münchener Tierärztliche Wochenschrift
05.11.2018 Comparison of lead levels in edible parts of red deer hunted with lead or non-lead ammunition Science of The Total Environment
22.11.2018 A comparative assessment of the CLP calculation method and in vivo testing for the classification of plant protection products Regulatory Toxicology and Pharmacology
01.04.2019 Antibiotic resistance in Escherichia coli from pigs from birth to slaughter and its association with antibiotic treatment Preventive Veterinary Medicine
16.01.2017 Detection and genome characterization of bovine polyomaviruses in beef muscle and ground beef samples from Germany International Journal of Food Microbiology
06.02.2019 Refinement of dietary exposure assessment using origin-related scenarios Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology
30.03.2019 Report from the BfR expert hearing on practicability of hormonal measurements: recommendations for experimental design of toxicological studies with integrated hormonal end points Archives of Toxicology
01.09.2019 Consumer protection and risk assessment: sensitising substances in consumer products Allergo Journal International
10.10.2019 Heated Tobacco Products: A Review of Current Knowledge and Initial Assessments Frontiers in Public Health
28.10.2019 Aggregated aluminium exposure: risk assessment for the general population Archives of Toxicology
20.02.2020 Analgesic treatment with buprenorphine should be adapted to the mouse strain Pharmacology, Biochemistry and Behavior
29.03.2020 Internal exposure to perfluoroalkyl substances (PFASs) and biological markers in 101 healthy 1-year-old children: associations between levels of perfluorooctanoic acid (PFOA) and vaccine response Archives of Toxicology
05.12.2023 The adverse outcome pathway for breast cancer: a knowledge management framework bridging biomedicine and toxicology Discover Oncology
03.05.2024 Draft genome sequence of a Shiga toxin-producing Escherichia coli strain from deer meat showing an IS-element integration in the B-subunit of the Shiga toxin Stx2b gene ASM Journals, Microbiology
18.07.2024 Investigating seasonal changes in factors associated with COVID-19 concerns: Results from a serial cross-sectional survey study in Germany between 2020 and 2023 Frontiers in Public Health
08.04.2024 Quantification of sixteen cannabinoids in hemp seed edible oils and the influence of thermal processing on cannabinoid contents and profiles Food Additives & Contaminants
26.06.2023 Genomic Evidence of mcr-1.26 IncX4 Plasmid Transmission between Poultry and Humans Microbiology Spectrum
17.08.2024 Mono-n-hexyl phthalate: exposure estimation and assessment of health risks based on levels found in human urine samples Archives of Toxicology
03.10.2024 Kinetics of 15 per- and polyfluoroalkyl substances (PFAS) after single oral application as a mixture – A pilot investigation in a male volunteer Environment International
23.07.2024 High toxinogenic potential of Staphylococcus aureus from wild ungulates in Brandenburg, Germany with a low level of antibiotic resistance Frontiers in Veterinary Science
01.10.2024 Internal exposure to heat-induced food contaminants in omnivores, vegans and strict raw food eaters: biomarkers of exposure to 2- and 3-monochloropropanediol (urinary excretion) and glycidol (hemoglobin adduct N-2,3-dihydroxypropyl-Val) Archives of Toxicology

nach oben

Themenseiten

 (1)
Link
Ausgewählte wissenschaftliche Veröffentlichungen

nach oben

Cookie-Hinweis

Die BfR-Webseite verwendet nur Cookies, die notwendig sind, um die Webseite nutzerfreundlich zu gestalten. Weitere Informationen enthält unsere Datenschutzerklärung.